Opleiding

De titel psycholoog is geen beschermde titel. Iedereen kan zich kinderpsycholoog noemen. Psychologen die lid zijn van het NIP en zijn opgenomen in een kwaliteitsregister, zoals BIG of SKJ, kunnen hun vakbekwaamheid op kwaliteit en professionaliteit aantonen. Om deze kwalificatie te behouden, moeten zij hun kennis voortdurend op peil houden.

Ik zelf ben opgeleid tot:

Doctorandus in de klinische - gezondheidspsychologie (Rijksuniversiteit Leiden)

Gezondheidszorg psycholoog BIG (post universitaire studie)

Kinder- en jeugdpsycholoog SKJ (post universitaire opleiding)

Kinder- en jeugdpsycholoog NIP (post universitaire opleiding)

Al deze opleidingen en titels zijn natuurlijk erg belangrijk omdat het maakt dat ik goed weet wat ik doe en waarom. Belangrijker is misschien wel dat ik dat ook in gewone taal kan uitleggen aan jou en je kind. 

Bovendien maak ik niet alleen gebruik van kennis uit mijn opleiding maar zeker ook van mijn ervaring in de praktijk in het werken met kinderen en ouders.

Ook het gebruik van de therapiehond wordt professioneel ingezet. Zelf heb ik een diploma als dierbegeleider waarmee ik kan aantonen dat op een verantwoorde en veilige manier gebruik maak van de therapiehond bij mijn behandelingen. 

Marley is geëvalueerd en heeft een diploma dat hem in heel Europa erkenning geeft als therapiehond. 

Samen zijn we gecertificeerd als animal asistent team (AAT) door Pets4Care een toonaangevend opleidingsinstituut op het gebied van AAI met honden (animal asistent interventions)