Welkom bij De Groene KinderpsycholoogDe Groene Kinderpsycholoog staat voor professionele kindertherapie, die samen met een therapiehond wordt gegeven. Je kind wordt op een speelse manier geholpen. Dit kan ondersteunend zijn bij bijvoorbeeld rouw/scheiding. Maar ook voor behandeling van angsten en/ of fobieën. De sessies vinden zoveel mogelijk plaats in de buitenlucht.

Groen 

De therapie met de therapiehond is zoveel mogelijk buiten in het groen. Werken in de natuur, en zeker met dieren, heeft een positief effect op de emoties, het gedrag en de motivatie van je kind. De natuur helpt om je kind zich weer goed te laten voelen en/of in balans te brengen. Onze hersenen zijn, net als in de oertijd, nog steeds gericht op overleven. Dit bepaalt hoe we de omgeving waarnemen en ervaren. De kleur groen geeft een veilig gevoel aan ons brein. Groen maakt ons brein van nature blij! Het is wetenschappelijk bewezen dat de kleur groen een goed effect op ons heeft. Groen is gezond! Buiten zijn, in verbinding zijn met natuur, doet je kind goed en stimuleert persoonlijke groei op allerlei gebied. 

Therapiehond

Ervaringsleren, leren door te doen en te beleven heeft vooral bij kinderen meer effect dan alleen praten. Kinderen houden vaak niet van stilzitten en/of praten of van praten met vreemde mensen (hulpverleners). 

Dieren kunnen een bijzondere rol vervullen omdat zij namelijk als geen ander in het moment zijn en een beroep kunnen doen op het wezenlijke, het authentieke in ieder mens (kind of volwassen). Ervaringen, opgedaan in interacties met honden is een hele waardevolle manier van werken. Het helpt kinderen op een heel directe manier te voelen hoe het met ze is en wie ze zijn. 

De samenwerking met de therapiehond helpt kinderen plezier en vertrouwen te hebben in de therapie. Hierdoor bereiken zij sneller resultaten. 

Met behulp van de therapiehond kunnen we werken aan allerlei soorten problemen zoals bijvoorbeeld angsten, fobieën (waaronder hondenfobie), boos gedrag, zelfvertrouwen en concentratie. Ook kunnen we op een speelse wijze werken aan het verbeteren van de band tussen ouder en kind of de band tussen kind en dier.

Professioneel

In de praktijk van De Groene Kinderpsycholoog wordt gebruik gemaakt van behandelmethodes, waarvan het resultaat en de effectiviteit wetenschappelijk is aangetoond. De Groene Kinderpsycholoog is GZ-psycholoog (BIG geregistreerd), Kinder -en jeugdpsycholoog (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd/SKJ en Nederlands Instituut van Psychologen/NIP).