Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen
 

Marley

Marley is een vrolijke hond (clown). Hij houdt van hard rennen op het strand en de vogels op de piertjes achterna zitten. Ook in het bos vindt hij het heerlijk om lekker te rennen en te snuffelen. Hij is lief met andere honden en natuurlijk met kinderen. Bij angstige honden blijft Marley heel rustig en stil staan tot de andere hond zich veilig voelt, daarna wordt het spelen of doorlopen. De favoriete spelletjes van Marley in een vrije omgeving zijn; lekker achter elkaar aanrennen en elkaar opzij duwen, het liefs met een speeltje dat de andere hond ook graag wil hebben. Het sociale gedrag van Marley komt ook tot uiting als andere honden lelijk tegen elkaar (gaan) doen. Hij gaat dan tussen de andere honden instaan tot ze zijn gekalmeerd. In onze samenwerking brengt Marley kalmte en speelsheid met zich mee. Bij angstige kinderen houdt Marley netjes afstand.

Marley vindt het leuk om met kinderen buiten te lopen, het kind kan de lijn vasthouden en hij trekt niet, doet relaxed zijn ‘’hondending’’ terwijl ik en het kind praten. Als het kind voldoende vertrouwen heeft (ontwikkeld), mag hij/zij met Marley aan de lijn lopen. 

Bij traumatherapie (EMDR) gaat Marley altijd rustig in de ruimte liggen, met zijn buik naar het kind of ouder toe. Eigenlijk valt hij dan altijd in slaap. Indien de spanning bij jouw kind oploopt, maakt Marley een soort ‘’snurkgeluid’’. Kinderen ervaren dit als grappig en dit brengt vaak ontspanning met zich mee. Dit is de manier waarop Marley laat weten dat de situatie veilig is.

In de behandeling voor kinderen is Marley rustig/terughoudend in de eerste paar sessies. Het kind en Marley maken contact met elkaar via spel. Dit is prettig voor de kinderen. Ze leren dat er niet van ze wordt verwacht dat ze iedere hond ‘’moeten’’ aaien of knuffelen. Naar mate het kind meer vertrouwen krijgt en Marley het kind beter kent gaat hij ook ondeugender en drukker gedrag vertonen. Zo leert je kind bekend te raken met de verschillende manieren waarop honden zich kunnen gedragen en hoe je ermee om kunt gaan. Het zelfvertrouwen neemt hiermee verder toe.

Marley is geëvalueerd en heeft een diploma dat hem in heel Europa erkenning geeft als therapiehond.