Over mij

Ik ben Viviane Eekhout en werk al meer dan 28 jaar met veel plezier in de jeugdhulpverlening. Binnen de jeugdhulpverlening heb ik verschillende functies bekleed. Waaronder de laatste 3 jaar als regiebehandelaar en natuurlijk heb ik mijn eigen praktijk '' De Groene Kinderpsycholoog''. 

Omdat ik werken met kinderen en ouders zo ontzettend leuk vind, heb ik naast mijn werk verschillende opleidingen gevolgd om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor kinderen die het moeilijk hebben.

Ik voel mij verbonden met kinderen en ouders, die te maken hebben met wat voor problemen of lastige situaties dan ook. Persoonlijke contact vind ik heel belangrijk. Cliënten, collega's, familie en vrienden omschrijven mij als een sociaal, vriendelijk en rustig persoon.
Als moeder zijnde kan ik mijzelf inleven in hoe ouders altijd het beste nastreven voor hun kind. Ik wil daar graag bij helpen. Ouders voelen vaak het beste aan wat er aan de hand is en wat er nodig is. Het ontbreekt hen soms aan bepaalde kennis, kunde of ervaring. Ik help graag om dat vorm te geven. Ik zie het als een kracht als ouders hulp vragen. Die hulp wil ik graag bieden.


Door mijn interesse en ervaring heb ik mij gespecialiseerd in trauma- en hechtingsproblematiek. Soms hebben kinderen een ervaring (trauma)meegemaakt die zo'n  invloed heeft dat zij vastlopen op bepaalde gebieden in hun ontwikkeling. Soms is er sprake van een daadwerkelijke ontwikkelingsstoornis zoals ADHD of autisme. Door omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de eigen jeugd of psychische klachten (trauma) kunnen ouders vastlopen in de onderlinge verhouding met hun kind (hechting). 

Door de juiste vragen te stellen, goed te luisteren en hulp te bieden (behandeling en het geven van handvatten) kan ik helpen zodat jullie weer vooruit te komen.

En dan mijn liefde voor dieren..!

Met veel plezier werk ik samen met mijn therapiehond Marley. Na heel wat jaar hulp te hebben verleend op de ''gewone manier" is mij duidelijk geworden dat dierondersteunde therapie zo veel beter, sneller en prettiger werkt voor de kinderen. Vooral voor kinderen die van dieren houden, helpt de therapiehond om te werken aan verandering. Ook kinderen met een hondenfobie overwinnen hun angst door in de praktijk met Marley te oefenen.

Met trots kan ik zeggen dat Marley al heel veel kinderen heeft geholpen!