Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen
 

Over mij

Ik ben Viviane Eekhout en werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de jeugdhulpverlening. Binnen de jeugdhulpverlening heb ik verschillende functies bekleed. Waaronder de laatste 3 jaar als regiebehandelaar en natuurlijk heb ik mijn eigen praktijk '' De Groene Kinderpsycholoog''. 

Omdat ik werken met kinderen en ouders zo ontzettend leuk vind, heb ik naast mijn werk verschillende opleidingen gevolgd om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor kinderen die het moeilijk hebben.

Ik voel mij verbonden met kinderen en ouders, die te maken hebben met welke problemen of lastige situaties dan ook. Persoonlijke contact vind ik heel belangrijk. hun ontwikkeling. Soms is er sprake van een daadwerkelijke ontwikkelingsstoornis zoals ADHD of autisme. Door omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de eigen jeugd of psychische klachten (trauma) kunnen ouders vastlopen in de onderlinge verhouding met hun kind (hechting).
Door de juiste vragen te stellen, goed te luisteren en hulp te bieden (behandeling en het geven van handvatten) kan ik helpen zodat jullie weer vooruit kunnen.

En dan mijn liefde voor dieren..!
Met veel plezier werk ik samen met mijn therapiehond Marley. Na heel wat jaar hulp te hebben verleend op de ''gewone manier" is mij duidelijk geworden dat dierondersteunende therapie zo veel beter, sneller en prettiger werkt voor de kinderen. Vooral voor kinderen die van dieren houden, helpt de therapiehond om te werken aan verandering. Ook kinderen met een hondenfobie overwinnen hun angst door in de praktijk met Marley te oefenen.
Met trots kan ik zeggen dat Marley al heel veel kinderen heeft geholpen! 

Cliënten, collega's, familie en vrienden omschrijven mij als een sociaal, vriendelijk, geduldig en rustig persoon.
Als moeder zijnde kan ik mijzelf inleven in hoe ouders altijd het beste nastreven voor hun kind. Ik wil daar graag bij helpen. Ouders voelen vaak het beste aan wat er aan de hand is en wat er nodig is. Het ontbreekt hen soms aan bepaalde kennis, kunde of ervaring. Ik help graag om dat vorm te geven. Ik zie het als een kracht als ouders hulp vragen. Die hulp wil ik graag bieden.

Door mijn interesse en ervaring heb ik mij gespecialiseerd in trauma- en hechtingsproblematiek. Soms hebben kinderen een ervaring (trauma) meegemaakt die zo'n invloed heeft dat zij vastlopen op bepaalde gebieden in


 

Opleiding

De titel psycholoog is geen beschermde titel. Iedereen kan zich kinderpsycholoog noemen. Psychologen die lid zijn van het NIP en zijn opgenomen in een kwaliteitsregister, zoals BIG of SKJ, kunnen hun vakbekwaamheid op kwaliteit en professionaliteit aantonen. Om deze kwalificatie te behouden, moeten zij hun kennis voortdurend op peil houden.
Ik zelf ben opgeleid tot:

Doctorandus in de klinische - gezondheidspsychologie (Rijksuniversiteit Leiden)

Gezondheidszorg psycholoog BIG (post universitaire studie)

Kinder- en jeugdpsycholoog SKJ (post universitaire opleiding)

Kinder- en jeugdpsycholoog NIP (post universitaire opleiding)

Al deze opleidingen en titels zijn natuurlijk erg belangrijk omdat het maakt dat ik goed weet wat ik doe en waarom. Belangrijker is misschien wel dat ik dat ook in gewone taal kan uitleggen aan jou en je kind.
Bovendien maak ik niet alleen gebruik van kennis uit mijn opleiding maar zeker ook van mijn ervaring in de praktijk in het werken met kinderen en ouders.
Ook het gebruik van de therapiehond wordt professioneel ingezet. Zelf heb ik een diploma als dierbegeleider waarmee ik kan aantonen dat op een verantwoorde en veilige manier gebruik maak van de therapiehond bij mijn behandelingen.
Marley is geëvalueerd en heeft een diploma die hem in heel Europa erkenning geeft als therapiehond.
Samen zijn we gecertificeerd als animal asistent team (AAT) door Pets4Care een toonaangevend opleidingsinstituut op het gebied van AAI met honden (animal asistent interventions) registraties


AGB-Codes 94108505 zorgverlener / 94066096 onderneming
Kamer van Koophandel
KVK-nummer 81913680